Yoğun Bakım üniteleri, yaşam fonksiyonları bozulmuş ve tüm kritik hastalara sağladığı yaşamsal destek nedeniyle sağlık hizmeti sunumunda son derece önemli bir yere sahiptir. Hastalara 24 saat boyunca destek verilen bu üniteler, gelişmiş teknolojik altyapılarının yanı sıra multidisipliner yaklaşımların yoğun olarak uygulandıkları alanlardır.
   Özel Genesis Hospital, dahili,koroner ve cerrahi yoğun bakım bölümleri, anestezi ve yoğun bakım uzmanları yönetiminde multidisipliner yaklaşım içerisinde 7 gün 24 saat boyunca hizmet vermektedir. Yüksek teknolojili tıbbi cihazlar ve alanında uzman kadro ile hizmet veren yoğun bakım ünitemiz,  hastanemizin en aydınlık bölümleri arasında yer almaktadır. Yoğun bakım ünitemizde; 1 adet izolasyon yatağı olmak üzere toplamda 13 adet yatak ve her yatak başında yapay solunum cihazı olup, tüm hastalar merkezi monitörizasyon sistemi ile takip edilmektedir.

Genel Yoğun Bakım Ünitemizde Tedavisi Takip Edilen Hastalar;
• Ciddi enfeksiyonu olan hastalar
• Ciddi solunum yetmezliği olan hastalar
• Ameliyatlar sonrası yakın takip gerektiren hastalar
• Vücut travması geçiren hastalar